Jdi na obsah Jdi na menu
 


ABBYY FineReader: V sobotu, v neděli a o svátku nepracuji!

 

Také máte někdyocit, že si z Vás Váš vlastní počítač dělá legraci? Ze mě si v posledních dnech utahuje FineReader .... o víkendech, kdy bych ho chtěl využít, po spuštění zahlásí, že licenční server RPC není k dispozici.

pri-spusteni-abbyy-finereaderu-10-doma.jpg

Na Nupsesu mi problém neobjasnili - sice uctivě, vysvětlili licenční politiku FineReaderu (je možné ho instalovat několikrát na jeden PC - i po reinstalaci, značka se odebírat nemusí, k provozu po aktivaci není nutný přístup k internetu) - to jsem však věděl ... přesto:

nepremával v sobotu  a v neděli 6. a 7. listopadu 2010

během týdne, když jsem to zkusil, tak zase ano,

pak opět v neděli 14. listopadu ne a hned na to v pondělí se spustil normálně. Zkusil jsem i na státní svátek - 17. listopadu. Co byste řekli - držel i ten - nespustil se ...!!!

Poradil mi, jak na problém Michla Jungmann z firma Galop, kterému velké díky:

1. jít do Nabídky Start - Spustit - napsat a odentrovat services.msc.

2. Objevíte se v okně Služby, v klerém v pravém sloupečku najdete (zpravidla někde hned nahoře) položku ABBBYY FineReader 10 PE Licencing Services, v třetím sloupečku Stav si přečtete, zda je spuštěna, případně ji restartujete - spustíte (i přes odpor programu pracovat v dnech pracovního volna či klidu či o státem uznaných svátcích).

sluzby---aktivace-licencniho-serveru-rpc-pro-finereader.jpg

Tak uvidíme, pro jistotu jsem si nainstaloval i upgrade FineReaderu - nutno odinstalovat, restartovat, znovu nainstalovat, ale číslo (oproti tomu, co píší na stránkách) si to pamatovalo - ach jo, není nad pesné informace. Upgrade je možné stahnout z anglických stránek ABBYY nebo Vám dají v Nupsesu URL na jejich ftp server a přidají přístupové jméno a heslo (alespoň v mém případě to tak udělali, ale neodvolávejte se na to, prosím) - na onom FTP serveru ABBYY jsou uloženy i ostatní aplikace, ale samozřejmě - pokud je nemáte zakoupené, nevlastníte licenční číslo, můžete si je stahnout a provozovat tak akorát v trial verzích - to je logické. Na stránky upgradu dojdete jednoduše, když dáte z Nápovědy FineReaderu - Zjisti aktualizace nyní. Na začátku instalace se Vás program zeptá, v jakém jazyce chcete s programem pracovat a nabídne Český - takže není se čeho být! Tak hodně zdaru - to přeju i sám sobě.