Jdi na obsah Jdi na menu
 


ZoomText - aktualizace na 11.4.304.410 - novinky, problémy

26. 6. 2017

Po aktualizaci ZX 10.1.9, která se vrátila jako první k tomu, že už znovu umí správně zapisovat dekadické hodnoty Alt+numerická čísla: Alt+64 @ Alt+35 # ... a tak podobně, přichází s tím i aktualizace řady ZoomText 11 (11.4.304.410), navíc, pokud jako já používáte Chrome, novinka z nejnovějších - je možné si stáhnout do Chromu rozšíření z http://zoomtext.com/zoomtextchromeextension . Mějte při tom otevřený Chrome, odsouhlaste přidání rozšíření - vpravo nahoře - na stránkách s obrázky mějte trpělivost a obrázky při používání inverzních barev se Vám zreinvertují na správné barvy.

AppReader čte už i v Chrome.

Ve Windows 7 jsem měl problémy s čtením při pohybu kurzoru ve Wordu 2016 - nečetl po šipkách znaky, řádky, slova (Ctrl+šipky), pouze četl pomocí AppReaderu. Myslel jsem, že to je tím, že jsem v zobrazení AERO. Přepnul jsem se do Klasického a tam všechno četlo. (mezitím jsem ještě něco zkoušel s NVDA - dohromady se bijí o klávesové zkratky - společná klíčová klávesa CapsLock, systém dal přednost ZoomTextu). Po ukončení NVDA mi nešel ZoomText spustit (chyba v instrukci na adrese ... bla bla). Po restartu počítače a přepnutí zpět na AERO se kupidivu ZoomText rozmluvil i ve Wordu 2016.

V Excelu 2016 při jednom spuštění a pohybu buňkového kurzoru po buňkách "lítalo" zobrazení všude možně - odskakovalo, ale byla to výjímka - chodí jinak pěkně.

Bohužel nečte v Thunderbirdu - poštovním klientu.

Měl jsem ve Windows 10 ještě jeden problém (byl už v předcházejících řadách ZX 11.x) - při přehrávání videa na celé obrazovce z webových stránek docházelo k pádu operačního systému, končilo to oranžovou obrazovkou smrti - systém shromažďuje informace pro obnovu systému, z repráku to chrčelo a pak se počítač zrestartoval. Napsal jsem na technickou podporu vývojáře přes rozhraní ZoomTextu a cca za necelou hodinu!!! jsem získal pomoc, která problém vyřešila:

Volný překlad:

Kdy se tento problém objevoval - už dříve, nebo jen po nedávné aktualizaci? V minulosti jsme obvykle doporučovali ZoomText při sledování videa deaktivovat (dělo se také) a nebo vypnout. Jak se to pak chová?

1 - uživatelské rozhraní ZoomTextu
2 - z nabídky ZoomTextu vyberte Technickou podpora a šipkou doprava Příkaz k vyřešení problému ...
3 - Do editačního políčka zadejte příkaz: mageng=comp a potvrďte tlačítkem Opravit
4 - restartujte ZoomText.

Pokud byste chtěli z nějakého důvodu tento příkaz vrátit, proveďte následující: dio stejného políčka zadejte příkaz mageng=dx a opět zrestartujte ZoomText

Pokud jste chtěli vrátit tento příkaz z nějakého důvodu ručně, budete muset jít do následujícího umístění: C:\Program Files (x86 li 64 bit OS) \ZoomText (verze ZoomText příkladu: 10.1 nebo 11) \

V programu Poznámkový blok otevřete tento soubor: dwmdll.ini

Odstranit oddíl [konfigurace] včetně toho, co obsahuje, a potom uložte soubor.

To by bylo nejlepší udělat s vypnutým ZoomTextem.

 

Problém s nabídkou Start!!!

Další problém, který jsem pri práci ve Windows 10 s touto verzí ZoomTextu zaznamenal je následující problém

otevřete Nabídku start - zapíšete název požadovaného programu, který chcete vyhledat a následně spustit - program se zobrazí a vy se pokusíte na něj kliknout myší. Položka buď ztratí výběr (focus, kurzor) ještě před tím, než na ní kliknete a nebo až na ní kliknete a výsledek je, že položka se neaktivujete - že nedojde ke kliknutí a program se nespustí. Bohužel jsem ani prostřednictvím e-mailové konference ZoomTextu nenašel nikoho jiného, komu by to takto nefungovalo - měl podobný problém. Tento bug jsem nahlásil jak do Spektry, tak hlavně komunikuji s AiSquared, která mi také napsala, že se s podobným problémem ještě nesetkala a abych odinstaloval tuto nejnovější verzi a nahradil jí instalací starší verze ZX 11.3, což jsem provedl a nahlásil, že v této verzi se můj problém neprojevuje!!! Dál zatím nedopověděli - výsledek sem sdělím. Bohužel tím přicházím o řadu vylepšení a oprav ZoomTextu 11.4, které Vám dále představím.

(vypadá to, že problém byl vyřešen aktualizací ZoomTextu na  11.5.110.410, i když se o tom v novinkách nezmiňují. Minule - po znovunainstalování 11.4 mi spouštění programů přes odkliknutí v Nabídce Start fungovalo týden!!!

 

 

Souhrn novinek v posledních verzích ZoomTextu lze najít na https://www.zoomtext.com/help/releasenotes/

Souhrn z Téčka (e-mailového magazínu pro zrak. post. - dříve MailDisk) - sestavil Jan Šnyrych:

Pro uživatele ZoomTextu 11 vyšla v dubnu bezplatná aktualizace 11.3 a v červnu 11.4. Zejména druhá z aktualizací přináší několik důležitých oprav a to i v souvislosti s problémy specifickými čistě pro české prostředí. Jde zejména o opravy těchto problémů:

  • Zatímco předchozí verze ZoomTextu podporovaly jen 32bitové prohlížeče Google Chrome a Mozilla Firefox, nyní už ZoomText spolupracuje i s 64bitovými verzemi prohlížečů.
  • Bylo zlepšeno vyhlazování zvětšeného písma v Google Chromu i v Mozilla Firefoxu.
  • Při používání skupinových příkazů ZoomTextu nyní může být režim skupinového příkazu indikován zvukovými signály a také vizuálně pomocí pruhu, kde se zobrazuje informace k aktuální skupině příkazů.
  • Bylo zlepšeno zobrazování textu xFontem ve Start menu a v moderních aplikacích Windows.
  • Bylo opraveno nesprávné čtení některých českých a slovenských písmen s diakritikou, která byla v AppReaderu chápána jako samostatná slova, i když byla součástí jiných slov.
  • Bylo opraveno nefunkční psaní znaků pomocí kombinace Alt+kód znaku.
  • Byla opravena česká lokalizace ZoomTextu, kde se na mnoha místech vyskytovaly nesprávné řetězce.

V ZoomTextu 11.4 byla rozšířena také funkce Chytrá inverze. Ta zajišťuje, že při použití inverzních barev bude v dokumentu invertován pouze text, ale vložená grafika zůstane v originálních barvách. Doposud bylo možné tuto šikovnou funkci používat jen v Internet Exploreru. Nově funguje Chytrá inverze i v Google Chromu. Do Chromu je ale třeba doinstalovat doplněk pro ZoomText, který bude se ZoomTextem zobrazování grafiky na webových stránkách koordinovat. Upozornění s odkazem na stažení doplňku ZoomText zobrazí při spuštění Chromu.

Ai Squared varuje, že v Chromu 59 bylo narušeno fungování AppReaderu ZoomTextu. To by mělo být napraveno ještě v červenci s příchodem Chromu 60.

 

Překlad anglických novinek pomocí Google:

Poznámka: Tato aktualizace je určena pro verzi 11 ZoomText Zvětšovač, ZoomText Zvětšovač / Reader a ZoomText Fusion. 

Vylepšená podpora pro Google Chrome
11,4 Uvolňování ZoomText přináší tři zásadní vylepšení za použití programu pod s Google Chrome.

  • ZoomText nyní pracuje s oběma 64-bit a 32-bitové verze prohlížeče Chrome, zatímco předchozí verze ZoomTextu pracoval pouze s 32-bitovou verzi prohlížeče Chrome.
  • ZoomText nyní poskytuje vysoce kvalitní vyhlazení zvětšeného textu, který je konzistentní a spolehlivé s každou verzí prohlížeče Chrome.
  • Zvětšování funkce „Inteligentní Invert“ je nyní k dispozici v Chrome umožňuje zobrazit fotografie ve svých přirozených barvách při použití zvětšování Inverze jasu nebo Inverze barev účinky.

Důležitá poznámka o zvětšování čtení nástroje v Google Chrome 59.
Změny v prohlížeči Google Chrome 59 mají zlomené nástroje čtení ve vývojovém týmu ZoomText 11. Chrome si je vědom těchto problémů a očekává se, že tento pevně v prohlížeči Google Chrome 60, které je naplánováno na propuštění v července 2017.

Vylepšená podpora pro Mozilla Firefox
11,4 Uvolňování ZoomText přináší dvě hlavní vylepšení za použití programu pod Mozilla Firefox.

  • ZoomText nyní pracuje s oběma 64-bit a 32-bitových verzích Firefoxu, zatímco předchozí verze ZoomTextu pracoval pouze s 32-bitovou verzi Firefoxu.
  • ZoomText nyní poskytuje vysoce kvalitní vyhlazení zvětšeného textu, který je konzistentní a spolehlivé s každou verzí Firefoxu.

New ZoomText Layered Ovládací tlačítka banner a zvukové podněty
Při použití ZoomTextu funkci Vrstvené Ovládací tlačítka, nový banner a zvukové podněty nyní poskytuje vizuální a akustickou signalizaci, že vrstvené příkazová tlačítka jsou aktivní a vizuální zobrazení jednotlivých příkazů vrstvy a příkazu použít. Velikost a barvu banneru Vrstvené Ovládací tlačítka a zvukové podněty lze upravit v dialogovém okně Nastavení Banner výběrem ZoomText> Ovládací tlačítka> Nastavení Banner. 

ZoomText nyní zobrazí správně při použití nastavení velikosti vlastního textu
Používáte-li nastavení formátu Windows vlastního textu (DPI) nebo téma Windows Classic s větší velikostí písma se ZoomText nebude správně měřítko a část ovládacích prvků panelu nástrojů bude chybět. Panel nástrojů ZoomText se nyní zobrazí správně při použití těchto nastavení.

„Vítejte v ZoomText 11“ okno se zobrazí správně při použití nastavení velikosti vlastního textu
Pokud používáte Windows vlastní nastavení velikosti písma (DPI), zobrazí se okno „Vítejte v ZoomTextu 11“ by se zvýšit i překročit velikost obrazovky. Tím by se okno nepřístupné. Toto okno je nyní rozšířitelná aniž by byla překročena hranice obrazovky.

Nastavení aplikace nyní zjistit správné cílové aplikace
při pokusu o použití Nastavení aplikace zvětšování, ZoomText se přehlédnou správné cílové aplikace; to znamená, že poslední aplikace, která měla zaměřit. Místo toho, ZoomText se vždy představí Průzkumník jako detekované aplikace. Tento problém byl vyřešen.

Vylepšené xFontu zvětšení v nabídce Start systému Windows, Cortana a univerzální použití
v systému Windows 10 a 8,1, ZoomText xFontu zvětšení je nyní úplnější a spolehlivější v nabídce Start systému Windows, Cortana a univerzální aplikace, jako jsou zprávy, počasí a peníze.

Kurzor vylepšení nyní spolehlivě zobrazen v IE11
V aplikaci Internet Explorer 11 (IE11), zvětšování Cursor Vylepšení by se někdy nedaří objevit v kontrolách webové stránky formuláře. Tento problém byl vyřešen.

AppReader navigace je spolehlivější v IE11
Při použití AppReader v IE11, příkazy pro pohyb po slovech, řádcích, větách a odstavce jsou nyní spolehlivější.

Startups jsou nyní mnohem rychlejší v AppReaderu v textovém pohledu
Při zahájení AppReader do textu View, nyní se zdá, zachycený textu a začne číst mnohem rychleji než v předchozích verzích programu ZoomText. Typické doby uvedení do provozu byl snížen z 20 sekund na 2 sekundy.

Příkazy AppReaderu klávesnice jsou nyní spolehlivější
U některých systémů, příkazů AppReaderu ZoomTextu se občas nebude fungovat, vyžaduje více pokusů vykonává příkazy. Tento problém byl vyřešen.

Importované klávesové zkratky jsou nyní uloženy v konfiguraci ZoomText
Po importu klávesových zkratek a jejich uložení do konfigurace ZoomTextu, kdy byla ZoomText restartován dovážené klávesové zkratky nebude načten. Tento problém byl vyřešen.

ZoomText nyní přeruší rozběhu, kdy magie je spuštěn
Při spuštění ZoomTextu, pokud MAGic zvětšení obrazovky software je již spuštěn, ZoomText bude řádně ukončit. 

ZoomText nyní sleduje mluvené slovo při načítání OpenBook
Při použití ZoomTextu se OpenBook (skenovat a číst software), ZoomText nyní sleduje každé mluvené slovo při OpenBook je čtení.

Vylepšená kompatibilita KeyPass Password Safe
Při spuštění ZoomTextu se KeyPass Password Safe, open-source správce hesel, KeyPass by se mohla stát nestabilní a crash. Tento problém byl vyřešen.

Vylepšená kompatibilita s Mozilla Thunderbird
Po spuštění programu pod Mozilla Thunderbird (verze 45 a novější), a následný odchod ZoomTextu, Thunderbird se může stát nestabilní a pád, a pak se nepodaří spustit. Tento problém byl vyřešen.

Fix pro ZoomText UI nesprávně zůstat nad ostatními okny aplikací
v různých situacích, je uživatelské rozhraní ZoomTextu zůstane v horní části jiných aplikačních oken, které obdržel zaostření. K tomu by došlo, i když zvětšování „Keep lištu nad ostatními okny“ možnost nebyla povolena. Tento problém byl vyřešen.

Fix pro funkce tlačítek nefunguje při použití v4 ZoomText softwarová klávesnice
Při použití v4 rychlou kombinaci klávesnice software s ZoomText 11, funkce tlačítek se občas přestane fungovat a mohly být obnoveny jen po restartování systému Windows. Tento problém byl vyřešen.

Oprava fragment ZoomText zůstává na obrazovce po minimalizaci
V určitých situacích, kdy se minimalizuje ZoomText, fragment liště zůstane viditelný na obrazovce a obskurních dalších aplikačních oken. Tento problém byl vyřešen.

Fix pro více chyb se objevují při pokusu o spuštění nástroje ZoomText Finder
Při opakované pokusy ke spuštění ZoomTextu Finder selhal, se jeví více instancí stejné chybové hlášení. Tento problém byl vyřešen.

Fix pro ZoomText Finder padání při otevření Nálezce je zobrazení seznamu
Ve funkci ZoomText Finder otevřením Zobrazit seznam by někdy způsobit ZoomText zmrazit nebo havárie. Tento problém byl vyřešen.

Fix pro zavěšení při pokusu o opuštění ZoomText Finder
V určitých situacích, při pokusu o opuštění ZoomText Finder kliknutím na zavírací tlačítko v záhlaví, Finder by viset na dlouhou dobu předtím, než konečně končím. V některých případech „ZoomText 11 neodpovídá“ Zdá se chyba. Tento problém byl vyřešen.

ix pro ZoomText Finder rozběhu do stavu, kdy neodpovídá
Při spuštění ZoomTextu Finder pomocí Finder klávesové zkratky, Caps Lock + Ctrl + F, Finder občas spuštění v nereagující stavu. Tento problém byl vyřešen. 

Fix bez zvětšení a blikání obrazovky po rekonfiguraci orientaci desktopů
V systému více monitorů, pokud jste opustili ZoomTextu a pak překonfigurovat orientaci primárního a rozšířené pracovní plochy (například pohybující se plochu 1 z levé strany pracovní plochy 2 k pravá strana), při pokusu o restart ZoomTextu, zvětšení by se nestal aktivní a obrazovka bude blikat. Tento problém byl vyřešen.

Fix pro Mode Layered Příkaz není ukončení při deaktivace programu
Jakmile byl aktivní režim Layered Command, pokud jste zakázali ZoomText a poté znovu aktivována ZoomTextu se Layered Key Mode Command bude stále aktivní. Režim Layered Key Command je nyní zcela ukončen, když deaktivace programu.

ZoomText Camera nyní správně nastartuje po odpojení sekundárních monitorů
Když se ZoomText kamery byly použity s více monitory, pokud se sekundární monitor odpojen nebo zakázat opuštění pouze jediný monitoru aktivní, fotoaparát by nepodaří restartovat. Tento problém byl vyřešen.

Fix pro pády při ukončování ZoomText, když je aktivní ZoomText Camera
Když byl aktivní funkce ZoomText Camera, když se zdravotním postižením a re-umožnil ZoomText, ZoomText se někdy dojít k chybě. Tento problém byl vyřešen.

Oprava systému zavěšení při ukončení rychlou kombinaci fotoaparátu z hlavního panelu Windows 7
Ve Windows 7, když byla aktivní funkce ZoomText fotoaparátu, pokud jste klikli pravým tlačítkem myši na tlačítku ZoomText Camera (na hlavním panelu Windows) na základě výběrového Zavřít okno, systém bude viset. Tento problém byl vyřešen.

Fix pro dočasné zmrazení části pracovní plochy Windows, pokud používáte Windows Task View
Když ZoomText běží, stisknutím Windows + Tab nebo klepnutím na tlačítko View Úkol pro přístup k Windows Task View by způsobit, že systém zmrazení po dobu 30 až 40 sekund. Tento problém byl vyřešen.

Oprava havárie při pokusu o spuštění kalkulačky systému Windows
Při pokusu o spuštění systému Windows kalkulačka s ZoomText byla spuštěna, kalkulačka app by někdy dojít k chybě. Tento problém byl vyřešen.

Fix pro nesprávné zobrazení a čtení speciálních české / slovenské znaky v AppReader a DocReader
Při používání ZoomTextu AppReader a utility, speciální znaky používané v českém a slovenském jazyce nebyly řádně zpracovány. V důsledku toho slova obsahující tyto znaky se stanou rozdělené do segmentů a nesprávně zobrazuje i písmem. Tento problém byl vyřešen.

Upřesnění do ZoomTextu lokalizace (různé jazyky)
sbírka otázek jazykové překlady byly vyřešeny v lokalizovaných verzích ZoomText. Tyto problémy zahrnují vylepšení dialogovém rozvržení a přístupové klíče, a problémy s kontrolami nejsou řádně odrážel. 

Fix pro psaní rozšířených ANSI znaky pomocí Alt + NUM kláves
Když ZoomText spuštěné, pokusí vložit rozšířené znaky ANSI pomocí ALT + NUM nefungovalo. Tento problém byl vyřešen.

Tlačítko nyní pracuje správně v dialogovém okně Nastavení Hlasové Zrušení
V dialogovém okně Voice Nastavení ZoomTextu, klepnutím na tlačítko Storno zachrání všechny změny provedené v dialogovém okně. Změny by měly být uloženy pouze tehdy, pokud kliknete na tlačítko OK. Tento problém byl vyřešen.

Nové nastavení znovu povolit zobrazení Vítá vás ZoomText 11 okna
Ve výchozím nastavení při spuštění ZoomTextu „Úvodní k ZoomTextu 11“ se zobrazí okno zobrazující informace a příkazy, které jsou užitečné pro nové uživatele. Toto okno lze zakázat výběrem „Ještě mi ukázat to opět“ políčko, které se zobrazí v okně. Nyní můžete znovu povolit zobrazení okna výběrem „Zobrazení uvítací okno při spuštění ZoomText“ v dialogovém okně programu Předvolby.

„Keep lištu nad ostatními okny“ nyní pracuje správně
Při povolení možnost „Keep lištu nad ostatními okny“ v předvolbách User Interface zvětšování se ZoomText nyní spolehlivě zůstane na vrcholu dalších aplikačních oken.

„Výzva k potvrzení záměru ukončit“ Nastavení nyní pracuje správně s „Nastavení Save ZoomTextu automaticky“
v nastavení programu preference, což umožňuje možnost „Nastavení Save ZoomText automaticky při ukončení“ by způsobilo možnost „Prompt potvrdit úmysl ukončit ZoomTextu “aby se nezobrazí při ukončení ZoomText. Tento problém byl vyřešen.

Obnovit výchozí nastavení příkazu se obnoví nastavení zmrazené okno
Po spuštění příkazu Obnovit výchozí nastavení, nastavení Freeze okenní nebyly obnoveny. Tento problém byl vyřešen.

Složky a soubory konfigurace klávesovým zkratkám zvětšování byla reorganizována
organizaci a pojmenování konfiguračních souborů klávesové zkratky zvětšování byly upřesněny pro zlepšení použitelnosti. Tyto složky a soubory se zobrazí při výběru „Import klávesových zkratek“ v dialogovém okně ZoomTextu pro Ovládací tlačítka.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář