Jdi na obsah Jdi na menu
 


Obnovení některých systémových položek Plochy

20. 4. 2007

Kromě zástupců čehokoli, jak jsme si řekli při základním výkladu o Ploše, jsou na Ploše i další objekty, které nejsou přímo zástupci. Poznáte to třeba po vstupu do jejich vlastností – Alt+Enter.

Jsou to:

  • Dokumenty (na Ploše);
  • Tento počítač;
  • Místa v síti;
  • Internet Explorer;
  • Případně, máte-li ji nainstalovanou, tak i Aktovka.

Tyto ikony nejsou zástupci a není možné je standardním výše uvedeným způsobem na Plochu při smazání vrátit. Pozor tedy zvláště Vy méně zkušení.

ObrazekObnovit tyto položky můžeme tak, že vyvoláme kontextové menu Plochy – vybereme Vlastnosti – vstoupíme do dialogového okna Zobrazení – vlastnosti a přejdeme na druhou kartu Plocha a zde najdeme tabulátorem tlačítko Vlastní nastavení Plochy, které stiskneme a dostaneme se do podokna Položky na Ploše. Tady jsou zaškrtávací políčka vyjmenovaných systémových položek Plochy. Zaškrtněte ty, které chcete obnovit a nebo pokud chcete obnovit všechny položky, které na Plochu patří, můžete stisknout tlačítko Obnovit výchozí (Allt+B) . Domácí uživatelé bez domácí sítě si naopak mohou vypnout zobrazení ikony Místa v síti.

Pak už stačí toto okno potvrdit tlačítkem OK a potvrdit i nadřazené dialogové okno Zobrazení – vlastnosti, do kterého se vracíme.