Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hlasy firmy Acapella - už i pro MacOS

7. 7. 2008

Na stránkách belgické firmy A capella najdete ukázky jejich hlasů. K zobrazení voleb však musíte mít nainstalovaný Flash player, respektive také ho mít povolený v Internet Exploreru nebo použít Mozillu. Nejcdříve vyberte hlas Czech Eliska a pak do bleděmodrého políčka napište text a pak stiskněte odkaz Say it. Jednotlivé produkty najdete v sekci Produkts and Servis .

Infovox Desktop for Windows - lze stahnout manager, ale nepodařilo se mi do něj nainstalovat žádný český hlas - hlásí, že jde o 16bitovou aplikaci, nekompatibilní s WinXP souborovým systémem.

Pozoruhodné je zjištění, že už existují i české hlasy pro MacOS Apple. Za uvedeným odkazem si můžete hlasy poslechnout.

Více informací o asistenčních programech pro MacOs najdete na stránkách Assistiveware, konkrétně o InFovoxu na stránce http://www.assistiveware.com/infovox_ivox.php .

V překladu Googlu a také zde.

A něco legračního nakonec - vyzkoušejte si mluvící rybičku od Acapelly.

Tyto hlasy jsou u nás využívány v mobilech Nokia od firmy Galop.

Prodejem počítačů Apple se zabývá firma Kinetik a AppleCentre, který pořádá tématické semináře. Jednoho z nich jsme se zúčastnili a byli jsme opravdu nadšeni i tím, co nám přednášející dokázal "z rukávu vysypat" o zpřístupnění MacOs.

Apple Center
Bělehradská 68-70, Praha 2
tel.: + 420 257 210 493

Budu rád, když by byl někdo ochoten mi předvést nainstalované InfoVox hlasy od Acepelly či mi o tom něco napíše. Děkuji. Rád zde tyto zkušenosti zveřejním.